Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

KAZMAD'ta yeniden İnceoğlu başkan

KAZMAD

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (KAZMAD) toplandı.

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (KAZMAD) toplandı.
Yapılan toplantıda gidilen seçimde, Kazdağı ve Madra Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı yürüten Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu göreve yeniden seçildi.
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (KAZMAD) yerel seçimlerden sonra ilk toplantını yaptı. Akçay eski Belediye Başkanı ve halen birlik Başkanlığını yürüten Cahit İnceoğlu tekrar birlik başkanlığına seçildi.
Balıkesir ve Çanakkale illerinde ki belediyelerin üyesi olduğu ve özellikle çevresel değerlerin korunmasına yönelik mücadelesi ile bilinen Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği'nin (KAZMAD) yerel seçimlerden sonraki ilk Birlik Meclis toplantısı Edremit Belediyesi Meclis Salonu'ndan yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk olarak birliği tanıtan kısa bir tanıtım filmi gösterildi.
Yasa gereği en yaşlı üye olan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıda geçici divan kâtipliklerini en genç üyeler Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ve Ezine Belediye Meclis Üyesi Ferdi Sayın yaptı.
Birliğin kurucu Başkanları Çan Belediyesi eski Başkanı ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile önceki dönem Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'da toplantıya katılarak birliğin kuruluşundan bu yana geçen süreç ile ilgili birer konuşma yaptılar.
Sarıbaş ve Akova'ya Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından hizmetleri anısına teşekkür plaketi verildi.
Ardından birlik organlarının seçimine geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda Akçay eski Belediye Başkanı ve halen Birlik Başkanlığını yürüten Cahit İnceoğlu yeniden birlik başkanlığına seçildi. Yine gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda Meclis Başkan Vekilliklerine Edremit Belediye Meclis Üyesi Ali Yılmaz Diker ve Havran Belediye Meclis Üyesi Murat Özaydın, Meclis Divan Katipliklerine Nurten Sarper ve M. Emin Işık, birlik encümenine Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Oya Özerkon, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tuncer, Küçükkuyu Belediye Meclis Üyesi Ali Cenk, Ezine Belediye Meclis Üyesi Ferdi Sayın, Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ali Uyanık, Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu'na Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer seçildi.
Birlik 2013 yılı faaliyet raporu ve Kesin Hesap Raporu görüşülerek kabul edildi. Yeni oluşturulan Çevre Komisyonuna ise Yüksel Özdemir, Rebiye Ünivar, Salman Kayhan, Gazi Akıncı ve Hüseyin Batmaz seçildi.
Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu, çevrenin korunması ve çevre sağlığını korumayı ilke edinmiş ilk ve tek belediyeler birliği olduklarını hatırlattı.
İnceoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Birliğimiz Kazdağı ve Madra Dağı çevresinde çevrenin korunması ve çevre sağlığı için üye belediyeler arasında işbirliğini genişletmek, bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamak, birliğin üyesi olan belediyelerimizde çevreye duyarlı, demokratik katılımcı, saydam, hizmetlerde verimlilik ve kaliteyi esasa alan yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba göstermektedir. Birlik olarak hedefimiz Kazdağı ve Madra Dağı çevresinde bölgenin ekolojik dengesini ve biyolojik çeşitliliğini gözetip çevreyi korumayı ama edinmiştir. Bölgedeki tüm canlıların sağlıklı yaşam hakkını savunan, kaliteli verimli ve güvenilir hizmetler üretmeyi esasa alan bir yerel yönetim anlayışını sürdürülebilir kılmaktır.”
Toplantının ardından birlik üyelerine, Edremit Belediyesi Afrodit Termal Otel'de tanışma yemeği verildi.      
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false